Константин Малофеев: В България се провежда русофобска провокация, подобна на тази в Тбилиси

22:05, 10 сеп 19 25 4830 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русофобска провокация, подобна на тази в Тбилиси – така Константин Малофеев, който се оказа в центъра на шпионския скандал в България, коментира събитията от последната седмица и обвиненията срещу председателя на национално движение „Русофили" Николай Малинов. „Зад всичко това стоят ушите на западните специализирани служби”, казва Малофеев в коментар пред неговата телевизия – „Цариград”, съобщи bTV.

Посолството на САЩ: Подкрепяме България да защити суверенитета си от злонамерено влияние

„Изявлението на външния министър на България и преследването на движението „Русофили” безусловно са звена на една и съща верига, които насърчават русофобската провокация, сходна с тази в Грузия. Целта им е да скара братските народи на Русия и България”, казва още Малофеев в изявлението.

По думите му именно с тази цел първоначално е била изразена позицията на МВнР относно ролята на Съветския съюз в страните от Източна Европа, а след това хората в България, които са възразили срещу това изказване, са били задържани, „за да бъде предизвикана още по-бурна реакция в Русия и така да скара руснаците и българите”.

Решетников размаха пръст: Американците почнаха кампания "руските шпиони в България"

Константин Малофеев е убеден, че властите в София няма да успеят да скарат двата народа.

„Осъзнаваме прекрасно, че зад всичко това стоят ушите на западните специализирани служби и техните наемници в България. Следим внимателно развитието на ситуацията и безусловно няма да позволим да бъдат потискани нашите приятели по какъвто и да е начин”, казва още Малофеев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама