Започна седмото издание на „Алея на книгата“

20:50, 10 сеп 19 / Култура и наука 25 2354 Topnovini
1
2
3

Седмото издание на на най-голямото пътуващо изложение в страната „Алея на книгата“ започна в столицата. Тази година в него ще се включат рекорден брой изложители – над 70 от водещите български издателства, коитоще представят новите си заглавия в общо 23 шатри в пешеходната част на бул. „Витоша“

Министърът на културата Боил Банов участва в официалното откриване на седмото издание на изложението, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, заместник-кмета по култура на Столичната община Тодор Чобанов и заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, което се състоя на тази вечер в началото на пешеходната зона на булеварда, до паметника на Алеко Константинов, съобщиха от Министерство на културата.

Банов пожела успех на „Алея на книгата“ и поздрави организаторите на събитието - Асоциация „Българска книга”. Той благодари и на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, и на Столична община за усилията да популяризират българската култура и духовност не само в София, но и в цялата страна.

„Витошка“ е най-одухотворена и красива в този си вид – покрита с книги и пълна с четящи хора“, каза министър Банов. Той беше и един от първите, които купиха книги от изложението.

„Щастлива съм, че София се превърна в четящ град“, каза от своя страна кметът на София. Йорданка Фандъкова отбеляза, че читателите на Столичната библиотека са се увеличили с над 1500 души само за една година и обърна внимание на многобройните програми на общината, които насърчават четенето и любовта към книгите.  

„Алея на книгата“ продължава до 15 септември включително.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани