Volkswagen представи първия си изцяло електрически автомобил

20:40, 10 сеп 19 / Любопитно 25 4052 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Volkswagen представи първия си изцяло електрически автомобил на Международното автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт: новият ID.3. Базовата му цена ще бъде по-малка от 30 000 евро, съобщи БГНЕС.

Турция е все по-уверена, че Volkswagen ще избере нея за новия си завод

ID.3 има потенциал да въведе нова ера на широкомащабно електрически мобилно производство, пише в официалния си сайт автомобилният гигант. „ID.3 е първият електромобил в света изцяло без CO2. Следователно, той поставя своя знак: за иновативни технологии, за свобода на индивидуалната мобилност и за опазване на климата“, поясни на изложението Ралф Брандщетер, главен оперативен директор на сектора за леки автомобили на марката.

Новият дизайн на ID.3 се основава на модулната матрица за електрическо задвижване (MEB), разработена от Volkswagen. ID.3 ще се предлага с батерия с мощност 45 кВтч или 77 кВтч. ID.3 с 45-кВтч батерия ще може да измине до 330 километра (WLTP) с едно зареждане на батерията. При мощност от 77-кВтч обхватът се увеличава до 550 километра.

Южна Корея ще глоби Volkswagen и Porsche

На международното изложение ID.3 ще бъде придружен от още два електрически модела на Volkswagen: най-новото поколение на също така премиерното e-up! и сегашния e-Golf. Това са три превозни средства с нулеви емисии“ за днес и утре“, пише сайтът на компанията.

Volkswagen ще представи и други концептуални автомобили в рамките на изложението. „Тези превозни средства ще слеят настоящето с бъдещето и ще поставят марката за леки автомобили Volkswagen и автомобилната мобилност в нова ера“, пише сайтът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама