Мат Деймън и Крисчън Бейл изправят „Форд срещу Ферари” в Торонто

12:20, 10 сеп 19 / Любопитно 25 3188 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Филмът "Форд срещу Ферари", проследяващ битката между автомобилните гиганти за надмощие и слава на състезанието за издръжливост "24-те часа на Льо Ман" през 1966 г., беше представен на кинофестивала в Торонто, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Изпълнителите на главните роли във филма, режисиран от Джеймс Манголд - Мат Деймън и Крисчън Бейл, споделят, че след участието си във филма са придобили нов респект към автомобилните състезатели.

Деймън се превъплъщава в образа на американския конструктор Карол Шелби, нает от Хенри Форд да проектира автомобил, с който да прекрати доминацията на "Ферари". На Крисчън Бейл е поверена ролята на британския състезател Кен Майлс. Филмът "Форд срещу Ферари" ще излезе на екран в САЩ на 15 ноември.

На специална гала в понеделник вечер в рамките на кинопроявата бяха почетени актрисата Мерил Стрийп - звездата на представения в същия ден филм "Пералнята", актьорът Хоакин Финикс, очаровал публиката и критиката на завършилия преди броени дни кинофестивал във Венеция като Жокера в едноименния филм на Тод Филипс, който спечели наградата "Златен лъв", и режисьорът Тайка Уайтити.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама