Маринов за казуса "Юрий Борисов": Текат следствени действия, не мога да дам повече информация

18:55, 09 сеп 19 / Крими 25 1958 Topnovini
1

"Към момента текат процесуалноследствени действия по следствено дело на Спепрокуратурата съвместно с ДАНС и затова не мога да дам повече подробности", това коментира вътрешният министър Младен Маринов в ефира на БНТ по повод новината, че бившият главен редактор на в. "Дума" Юрий Борисов, който сега е един от секретарите на Националното движение "Русофили", е бил задържан днес.

Арестуваха бившия главен редактор на "Дума" във връзка разследване за шпионаж

Според "Дума" от връченото определение за обиск ставало ясно, че задържането на Борисов е във връзка с дело, образувано на 3 юли 2019 г. по чл. 105 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Паргов: Нека стане ясна причината за ареста на Юрий Борисов - текат всякакви спекулации и могат да бъдат използвани в предизборната кампания

''Повече информация ще бъде изнесена утре на пресконференция'', заяви Маринов.  

Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица, съобщиха от прокуратурата, както и че Юрий Борисов е разпитан в качеството му на свидетел.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани