Посланикът на Русия: Не се месим във вътрешната политика на България

17:35, 09 сеп 19 / Политика 25 1826 Topnovini

''Препълнената зала в Руския културно-информационен център в София най-красноречиво показва за отношението на народа към Русия. Ние по никакъв начин не се намесваме във вътрешните работи на България''.

Това заяви посланикът на Русия Анатолий Макаров в коментар по повод разпространената позиция на Външното ни министерство преди няколко дни, съобщава БГНЕС.

Откриха изложбата, която породи напрежение между Русия и България

„Препълнената зала показа уважението си към съветския/руския народ, който дойде преди 75 години и помогна на българския народ да се избави от нацизма”, поясни руският посланик.

Макаров заяви, че на този етап не може да съобщи официална позиция на Кремъл.

„Смятам, че в дадената ситуация, това което беше изказано, от представителите на българското Външно министерство, не мога да го приема“, добави Макаров.

''Въпреки изказаното мнение, ние продължаваме да работим по проектите и позитивно да работим. Следващата седмица ще се проведе среща на българо-руска комисия по икономическо сътрудничество. Ще бъдат обсъдени редица проекти, сред които АЕЦ „Белене“. Същевременно получаваме такъв изстрел'', коментира Макаров.

МВнР несъгласно, че СССР е „освободил“ Източна Европа от нацизма

Преди седмица нашето Външно министерство излезе с остра реакция, че „без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите, че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в Централна и източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развитие и откъснатост от динамиката на процесите в развитите европейски държави“.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 97 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.