ВМРО иска регистър на сексуалните престъпници

11:59, 09 сеп 19 / Политика 25 3183 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регистър на сексуалните престъпници. Незабавно! Това се казва в позиция на председателя на „Патриоти за София“ в СОС и член на националното ръководство на ВМРО – Българско национално движение Карлос Контрера. Реакцията му е провокирана от зачестилите случаи на сексуални престъпления, често съпроводени и с убийство на жертвите.

„Докато за този проблем не се говори и се разчита основно на сега действащия Наказателен кодекс, а и на последвалата саморазправа с извършителите на такива деяния от другите затворници, ако въобще те стигнат до затворите, ще оставаме неми свидетели и реално ще бъдем косвени съучастници на тези жестокости“, се посочва в позицията.

„Трябва да бъде изготвен регистър на сексуалните престъпници. Само така може да бъдем спокойни, че тези хора не са аниматори на детските партита на децата ни, че не са техни учители или треньори“, отбелязва Контрера.

Акцент на деня: Шеметна надпревара за премахването на съкратеното следствие

От партията смятат, че липсата на централизирана система с информация за насилниците прави превенцията невъзможна, а рецидивът – почти неизбежен. Регистър на хората, осъдени за подобни престъпления, ще направи работата на правоохранителните органи много по-лесна и най-вече ефективна.

Карлос Контрера прави сравнение със ситуацията у нас и как подобни въпроси се решават по света.

ВМРО предлага химическа кастрация като наказание при изнасилване

Ситуацията в България към момента: Наказателният кодекс обхваща не малка част от хипотезите за сексуални посегателства. Наказанията обикновено са леки. Съдебната практика потвърждава това. За изнасилване минималното наказание е 3 години. И при прилагането на уродливото правило за съкратено следствие се стапя до едва няколко месеца. Съдът щедро раздава и условни присъди, а не са изключения случаите, в които насилникът е обявен за невменяем.

Решенията на проблема по света: Химическата кастрация е наказание спрямо педофили, което се прилага широко в Европа – Германия, Франция, Белгия, Испания и скандинавските държави. Там е доброволна. Единствено в Полша е принудителна мярка. Хирургическа кастрация съществува в Тексас, САЩ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама