В Турция куклите Барби срещат силната конкуренция на куклите Булката Езо

18:00, 05 сеп 19 / Любопитно 25 3693 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Куклите Барби съществуват повече от 50 години и са служили като най-добрите приятели за милиони деца по целия свят. Но изглежда, че тронът на Барби се клати, пише в. „Сабах“.

Куклите Булката Езо, произведени в югоизточната провинция на Турция Газиантеп, носещи традиционните дрехи на региона, се превръщат в новите приятели на децата и привличат много колекционери.

Произведени от органични материали, куклите Булката Езо не съдържат пластмаса или друга химически съставки, предава БГНЕС. Отразявайки турската култура, куклите са предпочитани и от родителите, тъй като са и традиционни, и здрави.

Ерай Савчи, един от производителите на куклите, каза, че правят кукли Булката Езо през последните три години. "Всяка кукла и нейните дрехи отразяват различен аспект на турската култура. За разлика от куклите Барби, в тях няма никаква пластмаса. Тези кукли са изработени от органична тъкан, въжета и багрило", каза Савчи.

Ръчно изработените кукли също така са достъпни за джоба на обикновения турски клиент. Техните цени са между са също така бюджетни. Куклите Булката Езо се продават между 15 и 35 турски лири (5-11 лева).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама