Любимата наденица на немците навърши 70 години

14:40, 05 сеп 19 / Любопитно 25 2290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-известните видове наденица – берлинският къривурст, празнува своя 70-ти рожден ден, съобщава Reuters.

Според данните годишно се консумират около 800 млн. наденици, а в немската столица той се среща почти навсякъде. Къривурстът обикновено е придружен от картофен чипс.

Собственици на заведения, предлагащи кулинарното изкушение твърдят, че ключът към успеха е вурст от високо качество. Освен това се добавя и телешко месо.

Подемът на наденицата започва след края на Втората световна война, когато храната е била в дефицит, а берлинчани са полагали огромни усилия да възродят града.

Кълцаният къривурст е дело на Херта Хойвер, която започнала да смесва доматено пюре с къри, сол, сос „Уорчестър” и „тайна съставка”. „Изобретението" бързо се разпространило в цяла Германия.

Според местни кулинари рецептата за наденицата не се е променяла през последните десетилетия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама