Истинското меню на „Титаник“, което не бяхме виждали досега

20:00, 05 сеп 19 / Любопитно 25 3029 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

104 години след потъването си „Титаник“ продължава да очарова хората по цял свят и това не е само заради мащаба на трагедията. Историята на „Титаник“ е история на героизъм и благородство на Стария свят, но и история за класовите разлики. Вижте менюто за хранене от първа, втора и трета класа.

Както може да се очаква, първокласното обедно меню е пълно с деликатеси като печено говеждо месо, котлети на грил с овнешко месо и пилешко, дори хартията била луксозна.

Изборът за официалния обяд е филе на грил; яйца по бенедиктински; пиле а‘ла Мериленд; говеждо месо със зеленчуци; кнедли. Имало отделен бюфет и специално меню с различни видове сирена.

В менюто за пътници втора класа определено са доста по-ниски, но все пак са пълни с вкусотии, като печена пикша (вид риба); пролетно агнешко в ментов сос и печена пуйка в сос от червени боровинк, а за десерт пудинг от сливи. И нещо наречено винено желе, което било впечатляващо.

Менюто на третата класа далеч не е същото, сервирала се каша за закуска, обяд и вечеря. Различни видове каши, но все пак каши - оризова супа, варени картофи.

Прочетете още тук!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама