Фреди Меркюри щеше да навърши 73

19:20, 05 сеп 19 / Любопитно 25 1701 Topnovini
1

Фреди Меркюри днес щеше да навърши 73 години. Той е роден на 5 септември в Занзибар през 1946 г.

Фенове по целия свят ще отпразнуват великия вокал на Queen, а той със сигурност знаеше по-добре от всеки как да организира най-дивото парти за рожден ден.

Загубата на Фреди е неизмерима и феновете по целия свят продължават да скърбят - и с право. Невъзможно е да се забрави, че Фреди представляваше такава изключителна сила за живота, за любовта и за насладата от всеки един момент, пише express.co.uk, цитиран от “24 часа“.

Издадоха нечувана досега песен на Фреди Меркюри

Официалното парти за рождения ден на Фреди Меркюри се провежда тази година в Монре, Швейцария, а през годините се организират и много други събития като „Фреди за един ден“.

Но никой купон никога не можеше да оглави скандално упадъчното парти, което той направи в Мюнхен за 39-ия си рожден ден. Само това, че сте чували за него може да ви накара да се усмихнете и да се потопите в неговия свят, въпреки че тогава беше краят на една ера.

През 1985 г. Фреди живее в Германия, раопти върху албумите на Queen и Hot Space и The Works, както и върху първия си самостоятелен албум на г-н Bad Guy.

Същото лято Queen се готвеха за незабравимия концерт на Live Aid.

Неговото парти за 39-ия рожден ден същата година беше кулминацията на десетилетие на упадък и самооткриване.

Всичко това бе предсказано във видеото за Queen's It A Hard Life, заснет предишната година в Мюнхен. Трудно е да не забележите как Фреди наистина изглежда у дома в екстравагантните костюми.

На следващата година неговото парти се проведе в прословутия драг клуб в Мюнхен „Old Mrs. Henderson“ и официалните покани зададоха тон и инструктираха всички на стриктния дрес-код: „Черно-бял костюм за драг“.

Фреди отвя няколкостотин гости и колеги - известни личности, плащайки за полетите и стаите в хотел Хилтън.

Той се появява в емблематичния си костюм за Арлекин с марка Adidas, в съчетание с плащно руско императорско яке, правено от Emanuels. Да, това са хората, които са направили сватбената рокля на принцеса Даяна.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани