Диана Ковачева ще заеме поста на Манолова до избирането на нов омбудсман

10:39, 04 сеп 19 / Политика 25 2107 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
СНИМКА: БГНЕС
СНИМКА: БГНЕС

Парламентът прекрати правомощията на Мая Манолова като омбудсман, постът се поема от заместника й Диана Ковачева. Това обяви от парламентарната трибуна председателят на парламента Цвета Караянчева във връзка с депозираната от Мая Манолова оставка, съобщи БТА.

Караянчева обяви, че съгласно законовите разпоредби при предсрочно прекратяване на правомощията на омбудсмана, дейността се поема от избрания заместник. 

Тя информира народните представители, че по време на утрешното заседание Диана Ковачева ще положи клетва като омбудсман пред Народното събрание

Мая Манолова: Бях пощенска кутия за мъката, несправедливостта и бедността на хората

Мая Манолова депозира оставката си като омбудсман в деловодството на Народното събрание на 3 септември 2019 г. Тя добави, че се отказва от поста си на граждански защитник и влиза в надпреварата за кметския стол на София, защото търпението ѝ се е изчерпало.

Никола Вапцаров е председател на инициативния комитет на Мая Манолова

В момента в НДК представят Инициативния комитет, който изигна кандидатурата ѝ за кмет на столицата. В комитета влизат 65 души, сред които режисьорът Максим Генчев, актьорът Христо Чешмеджиев и певицата Кристина Димитрова и рапърът Криско. Председател на комитета е Никола Вапцаров. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама