Йорданка Фандъкова публикува в социалната мрежа идеите си за София

12:52, 03 сеп 19 25 2239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичният кмет Йорданка Фандъкова публикува в социалната мрежа идеите си за града. Тя формулира три основни задачи, по които ще работи през следващ мандат.

Йорданка Фандъкова: Работата за града е бягане на дълго разстояние

Ето какво написа Фандъкова в профила си като основни приоритети във визията й за развитието на столицата:

"Първо – активна и целенасочена работа в кварталите – малките улици, паркирането и междублоковите пространства;

Второ – развитие на София като зелен и чист град – зеленият ринг, който свързва кварталите и големите паркове, 8 нови парка, зелените коридори и засаждане на зелен пояс около София. За повишаване на качеството на въздуха - да завършим големите проекти за намаляване на замърсяването от битовото отопление и от транспорта.

Трето – дигитализация и активно използване на технологиите в работата на общината – за повече публичност, за повече контрол и за улесняване на бизнеса и гражданите.
Разбира се, стратегическият проект остава метрото. Строителството на метрото трябва да продължи, то не трябва да спира. Заедно със завършване на вътрешните рингове и околовръстния път, които ще облекчат трафика", обяви Фандъкова.

"Благодаря за голямото доверие и подкрепата, които съм получавала и получавам от Вас за решението си! София е моят град, тук съм израснала от 13-годишна, тук съм учила, тук съм родила детето си и работя за града си. Днес София е динамичен град, който се променя и развива, който дава възможности. Наложихме скорост на промяна, която изглежда естествена, но тя не е. Тя е резултат от много работа. Вярвам, че на София й трябва работа за София!", обърна се към софиянци още настоящият кмет на столицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама