Напълно завършени са 5 км от третия лъч на метрото

13:01, 02 сеп 19 25 2778 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Напълно завършени са 5 км от третия лъч на метрото. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверката на участък от третата линия на метрото, която се изгражда в момента. Инспекцията  започна от метростанция „България”, която се намира на бул. „България” и бул. „Акад. Ив. Гешов”, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

„Видяхме че се работи усилено. 5 километра, през които преминахме, са готови очаквам втората половина на месец септември да бъде завършен напълно 8 км от релсовия път”, заяви Фандъкова.

По думите й това е първият етап на строителството на третата линия на метрото от бул. „Владимир Вазов“ до кв. „Красно село“. „Знаете, че и депото е съвсем готово. В момента текат тестовете на влаковете. Това, което разбрах, е, че от края на месец октомври, както е по график строителните дейности навсякъде ще бъдат завършени и ще продължат тестовете на влаковете”, допълни още столичният кмет. 

Тя посочи, че строежът на метрото е стратегически проект и няма да спира: "Най-големият стратегически проект на общината не трябва да спира. Строежът на метрото трябва да продължи", коментира Фандъкова.

Разширението на Южната дъга от "Младост" до АМ "Тракия", пък ще започне  през този месец. Кметът залага и на вътрешните рингове, които ще облекчат трафика в града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама