Йорданка Фандъкова обяви кандидатурата си за кмет на София

12:20, 02 сеп 19 25 2303 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

"Кандидатирам се за нов мандат за кмет на нашия град". Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверката на участък от третата линия на метрото, която се изгражда в момента. Инспекцията  започна от метростанция „България”, която се намира на бул. „България” и бул. „Акад. Ив. Гешов”, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

"София се развива и променя през последните 10 години, не с приказки, а с работа“, заяви Йорданка Фандъкова.

„Това е моята основна мотивация да продължа“, изтъкна тя.

„Предлагам нов график за работа, с нови идеи, с нови проекти, хора, и нова енергия. Решението ми не е плод на спонтанно хрумване. То се основава на чувството ми на отговорност и подкрепата, която получавам през всичките тези години от хората".

Тя си постави три основни задачи за следващия мандат. Първата е активна целенасочена работа в кварталите – малките улици, асфалтиране, паркиране.

Столичният кмет обеща 8 нови парка, зелени коридори и зелен пояс, както и дигитализация на общината. 

„Очаквам да продължим да работим заедно за София. Гражданската енергия, която я има през последните години е изключително важна“.

По думите й чува хората, чува критиките и предложенията. „Колкото повече хора са ангажирани с града, с неговия живот, по-сигурно е, че може да продължим промяната“.

„Смятам, че е отговорно да работим усилено, защото през последните години наложихме сериозна скорост на промяна. Днес като че ли тя изглежда естествена, но не е. Това се дължи на много работа и много усилия. Градът ни е динамично развиващ се.

Той е град на възможностите“, допълни столичният кмет.

„Бих искала да продължим да работим заедно за София“, подчерта столичният кмет.

„Оттук до октомври нашите усилия и резултати  ще бъдат отричани, ще бъдат изтъквани грешки, проблеми, пропуски. Да, бъркала съм при решенията си, както за хора, така и за ситуации, но за 10 години с този темп на работа и с тази скорост е съвсем нормално да се допускат и грешки. За мен е важно, че изводите и анализите, които правя след това са допълнителна мотивация да правим нещата по правилния начин. Готова съм да работя много усилено и да продължаваме напред“, изтъкна Фандъкова.

За мен София е моят град, аз съм израснала тук, от 13-годишна живеят тук, тук съм учила, тук съм родила детето си.

Имам управленски опит повече от 20 години. Имам енергията да продължим да работим за София“, каза още Йорданка Фандъкова.

На въпрос ще победи ли Мая Манолова на изборите кметът отговори, че тя още не е обявила дали ще се кандидатира.

За Фандъкова силната мотивация да продължи напред се дължи на доверието на хората. Те ще решат какъв ще бъде резултатът от изборите.

"Ние сме готови да работим, подготвили сме нашата програма", заяви Фандъкова. Тя посочи, че преди 10 години екипът е започнал работа в условия на тежки кризи, които вече никой не помни.

Фандъкова обяви, че съвсем скоро ще представи новата листа с общинските съветници на ГЕРБ. Изпълнителната комисия на партията ще трябва да заседава и да я одобри. "Днес обявявам своето решение, в следващите дни ще продължим да работим и когато съм готова с листата, ще го обявява публично, както направих днес", каза кметът.

Градоначалникът допълни, че с тези темпове на работа е нямало как тя и екипът й да се застраховат от грешки. „Получавала съм винаги подкрепата на премиера”, заяви още тя. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама