АБВ: Цветан Антов е един от фаворитите в кметската надпревара в Плевен

14:05, 01 сеп 19 25 2925 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цветан Антов е един от фаворитите в кметската надпревара в Плевен. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в Плевен, съобщиха от пресцентъра на партията.

Румен Петков изтъкна, че Антов е бил достатъчно последователен в цялостното си обществено поведение. Според него той е от малкото, които могат да обяснят присъствието си в Общинския съвет в Плевен.

Петков коментира и номинацията на БСП за кандидат-кмет на Плевен в лицето на бившият областен управител Илиян Йончев. Той определи тази номинация като „оригинално решение“ и подчерта, че Илиян Йончев е бил областен управител с мандата на бившия лидер на ДПС Лютви Местан лично. „Г-н Йончев беше номинация на Местан, не на БСП. За кратко беше кандидат за член на РИК от ВМРО, но те го изтеглиха“, коментира още лидерът на АБВ. Според него тази „пъстрота респектира“. „Какво общо има това с БСП и нейните традиции е въпрос на БСП. В тази ситуация и поради тази въртеливост на тялото и главата му, той няма да стигне до балотажа“, прогнозира още лидерът на АБВ.

АБВ издига Цветан Антов за кмет на Плевен

По отношение на ГЕРБ Румен Петков посочи, че кандидатурата на настоящия областен управител Мирослав Петров е евентуална и е твърде рано да бъде коментирана. „Няма ясна и категорична позиция. Там не говорим за противоречия“, каза Петков и посочи, че в ГЕРБ напрежението и скандалите са видими. Румен Петков обърна внимание, че когато е казал, че ГЕРБ мрази Плевен, никой от партията не го е опровергала. „Да накараш 100-годишния „Спартак“ (Плевен) да играе на стадиона в Ловеч, това е перверзлък“, изтъкна той.

Повече по темaта коментира кандидатът на АБВ за кмет на Община Плевен и областен лидер на структурата Цветан Антов. „Във връзка със спорта тук слушам тематики за окаяното състояние на спортната база. Онзи ден на сесията на Общинския съвет в Плевен се внесе предложение от кмета за 30 хил. лв. допълнителни за футболния клуб. Една от причините, че се играят мачовете в Ловеч. Сега дали не са знаели или са знаели, или са очаквали, че ще им лицензират стадиона, ясно е, че Община Плевен няма това финансово състоаяние“, посочи Антов. По думите му всичко зависи от държавните ръководители „Ние лично сме ходили при премиера Борисов с г-н Петков да се задейства процедурата за застрояване на нова зала. Така се стекоха обстоятелствата, че стартирането на новата зала започна по мандата на Орешарски, с областен управител Илиян Йончев. Видяхте докъде я докараха като един музей като Долна Митрополия горе колопистата. В разговор с премиера той каза, че много се краде в Плевен и за това не иска да се отпуснат средства да се дострои залата“, посочи още Антов.

„Смятам, че е редно и ако стана кмет на Плевен ще настоявам всекидневно към финансовия министър и премиера Борисов за отпускане на средства. Последно се отпуснаха 11 млн. за Кърджали за стадион. Къде ли не не се направиха зали и стадиони, а в Плевен спортната зала е в окаяно състояние. Всички говорим, че спортът е здраве и че трябва да се отделят средства, но трябва да има и условия за спортуване на децата най- вече“, подчерта още Антов.

Петков: Каракачанов саботира възстановяването на военновъздушното училище в Долна Митрополия

Той коментира лошото състояние на лекоатлетическата зала и зала „Спартак“. „Кой нормален родител ще си пусне децата в такава ситуация“, попита той и отчете, че зимата там е студено.

Цветан Антов се възползва от случая и поздрави един от най-великите спортисти и баскетболисти на България Атанас Голомеев, който е удостоен с приемане в Залата на славата на баскетбола на откриване на световното първенство в Пекин. Антов сподели, че имал удоволствие да играе с него и дори му е бил противник. „Имал съм честта да играе срещу него, в него заедно с един отбор не. Това за мен е голямо признание към него като личност, към българския баскетбол и към България. Той е вторият човек в историята след покойната Ваня Войнова, който попада в залата на славата“, отчете Антов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама