Първият аквапарк в София ще бъде изграден на 25 декара

10:38, 01 сеп 19 25 2631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С проектите, които реализираме в парка "Възраждане" тази и през последните години, променяме района и София. Общо 100 декара нов парк създаваме за града. Тази година на площ от 25 декара изграждаме първия аквапарк заедно с ново парково пространство, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Кметът припомни какво е било преди години това място. "Водихме дълга битка да си върнем собствеността заедно със дружеството "Софийски имоти", което бе скандално известно, но също успяхме да променим, и днес инвестираме в изграждането на парка", посочи Фандъкова.

Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на разширение на парк „Възраждане“

”Изградихме първия етап от парка заедно със спортния комплекс. Сега изграждаме аквапарк с пет открити басейна и зона със закрит плувен басейн. В момента се изпълняват довършителните работи. На покрива на обслужващата сграда е разположена площадка за спускане по водните пързалки. Закритият басейн е с шест коридора с размери 25 метра на 15,40 метра. Ще има и водоналивен кът за минерална вода. Предстои работа по поливната система и засаждането на 600 дървета“, информира тя.

Фандъкова съобщи, че до ноември 2019 г. трябва да приключат строителните работи и след това да започне процедурата за въвеждането на обекта в експлоатация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама