Ураганът Дориан смени посоката си, може да удари Северна и Южна Каролина

18:30, 31 авг 19 / Свят 25 2382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ураганът Дориан промени леко посоката си днес, като може да засегне щатите Северна и Южна Каролина, а не Флорида, както беше прогнозирано по-рано, след преминаване през Бахамските острови, това съобщи АФП.

Метеоролозите казаха, че Дориан е прераснал в изключително опасна буря от категория 4, докато се насочва към сушата, информира "Фокус".

Тръмп обяви извънредно положение във Флорида заради урагана Дориан

"Настъпила e забележима промяна за една нощ в прогнозата за пътя на Дориан след вторник. Трябва да се подчертае, че новият курс не изключва ураганът да „стъпи“ на сушата на брега на Флорида", заяви Националният център за урагани в социалната мрежа „Туитър“.

Дориан ще продължи да се движи на запад през уикенда, но се прогнозира, че ще завие на север, към щати Северна и Южна Каролина докато се приближава към източното крайбрежие на Флорида в началото на следващата седмица, съобщиха от центъра.

"Rolling Stones" смени датата на концерта си във Флорида заради урагана Дориан

Премиерът на Бахамските острови Хуберт Минис призова жителите на архипелага на Атлантическия океан по пътя на "много силния и потенциално опасен за живота ураган" да търсят безопасност.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама