Бойко Борисов: На Fitch и Moody's не можеш да им кажеш какво да напишат

11:02, 31 авг 19 / Политика 25 2258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Преди няколко дена излезе кредитния рейтинг на България от Fitch, както и Moody's. Глобални кредитни агенции, които след като излязат със своите становища, ги чете целия свят и се ориентира. На тези агенции не можеш да им кажеш какво да напишат", каза премиерът Бойко Борисов на 12-ия Летен университет на МГЕРБ.

Moody's повиши перспективата за кредитния рейтинг на България

"Агенцията отбелязва, че България се характеризира със стабилни показатели. Но тази стабилност сякаш медиите не я отчитат. Но ето какво казват експертите от Fitch - очакват страната да продължи да реализира излишъци. Пишат разни идиотщини - "страната ще задлъжнее за следващите млади поколения", от Fitch ни казват точно обратното", добави още той.

"Банковият сектор остава стабилен. Какъв беше при управлението на БСП и ДПС? Какво стана с КТБ? Забравиха ли пенсиите, когато бяха по 3-4 долара на месец?", попита Борисов.

"През последните години - това е и в отговор на президента - България се характеризира с нарастващи бюджетни излишъци, стабилно намаление на държавния дълг. Е, това е вече "прогерберската позиция", която не може да им се прости и трябва да се обърнат срещу тях", пошегува се Борисов.

"С 10% ще вдигнем доходите през следващата година във всички сфери, обяви премиерът.

"За „Белене“ успяхме не само с дипломация, но и с много усилия. В този проект има смисъл, ако бъде конструиран правилно", коментира още той.

"През септември имаме два много важни избора. Движим се много добре", заяви още Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама