Основателят на Alibaba: До 20 години няма да се работи повече от 12 часа на седмица

15:20, 29 авг 19 / Любопитно 25 2447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Създателят на компания Alibaba Group Джек Ма заяви, че в бъдеще хората ще трябва да работят по 12 часа седмично. Известният китайски бизнесмен направи това изявление по време на World Artificial Intelligence Conference в Шанхай.

Според него, през следващите 20-30 години продължителността на човешкия живот може да се увеличи. Биотехнологиите ще позволят на човека да живее до 100-120 години. „Вашите прадеди е трябвало да работят здраво. А защо ни е на нас да работим толкова много? Смятам, че хората трябва да работят три дни в седмицата, по четири часа на ден”, заяви Ма.

Джек Ма е привърженик на графика 996 – работно време от 9 до 9 шест дни в седмицата.

Виждането му е, че всеки човек се надява да постигне успех, да изгради по-добър живот, да бъде уважаван. Това означава, че за постигането на успеха е необходимо да се отделя повече време, отколкото другите хора. В противен случай успехът е невъзможен.

Според данните за първото тримесечие на финансовата 2019-2020 година ( приключи в края на юни), чистата печалба на интернет-компанията Alibaba се е увеличила 2,5 пъти и възлиза на 3,096 милиарда долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама