Пласидо Доминго откри с концерт спортен комплекс в Унгария

12:20, 29 авг 19 / Любопитно 25 2063 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оперната звезда Пласидо Доминго беше посрещнат топло на концерта си в унгарския град Сегед, организиран по случай откриването на футболен стадион и младежки спортен комплекс на тамошния католически диоцес.

Това е вторият европейски ангажимент на певеца, след като той беше обвинен в сексуален тормоз. В неделя на Залцбургския фестивал той беше удостоен от публиката с продължителни аплодисменти и ставане на крака, предава БТА.

Публиката на стадиона в Сегед беше сякаш по-сдържана, но посрещна певеца с аплодисменти и го възнагради с бурно ръкопляскане, след като той изпя патриотична ария от "Банът Банк" на Ференц Еркел, основоположника на унгарската национална опера. Но планираната пресконференция беше отменена и достъпът до репетицията беше ограничен.

В концерта в Сегед участваха също синът на прочутия певец - Пласидо Доминго младши, и пуерториканското сопрано Ана Мария Мартинес.

Организаторът на концерта Андреас Магон в коментар за АП намекна, че обвиненията срещу певеца са свързани и с големия брой адвокати в САЩ и каза, че в САЩ от всичко може да се направи шоу. Той посочи обаче, че европейската култура много се отличава в това отношение от американската. Пласидо Доминго е колосален артист и колосален човек, подчерта той.

Певецът неведнъж е пял в Унгария. Унгарските медии, много от които са собственост на фондация, тясно свързана с премиера Виктор Орбан, в информациите си за концерта често не споменаваха обвиненията срещу Доминго. Независимите медии бяха се фокусирали предимно върху спортният комплекс, построен с обществени средства и благодарение на връзките на Църквата.

Стадионът и младежкият спортен център "Свети Гелерт" беше построен с пари на данъкоплатците - около 14 милиона форинта (47 милиона долара), и е собственост на диоцеза Сегед-Чанад на Римокатолическата църква, начело на който стои епископ Ласло Киш-Риго, известен привърженик на политиката на премиера Виктор Орбан. Епископът е и основател на футболния клуб, който ще играе на стадиона с 8000 места. Комплексът ще се използва и от 9000 учащи се, посещаващи учебни заведения на диоцеза, и от около 4 хиляди деца, за които се грижи държавата, казва епископът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама