Истинска история на млад сирийски бежанец се превръща във видео игра

21:00, 27 авг 19 / Любопитно 25 1580 Topnovini
1

Немска компания за видеоигри създаде автобиографична приключенска игра, базирана на истинска история: пътуването на млад сирийски бежанец, който бяга от родния си град по време на кървавата гражданска война в Сирия и намира убежище в Австрия след преминаване на турската граница по пътя му към Европа, съобщи БГНЕС.

Играта, наречена „Path Out“, продуцирана от съоснователя на „Causa Creations“ Георг Хобмайер, позволява на геймърите да „преживеят“ реалните преживявания на Абдула Аднан Карам, млад сирийски графичен дизайнер, който бяга от Сирия през 2014 г.

Историята започва преди войната, оставяйки играчите да „преместят“ Карам от дома му, да се срещне с приятели и роднини, преди сцената да се превърне в поле за битка.

По време на играта участникът се включва в различни сценарии и му се дават множество задачи въз основа на реални събития, които Абдула Карам е преживял на път от родния си град Хама до разкъсания от войната Алепо и след това в походите до турската граница.

Играта продължава в няколко епизода, където играчът тръгва на пътуване от Турция до Гърция и Балканите до Централна Европа, което е крайната дестинация на Карам.

Играчът се изправя лице в лице със сериозни предизвикателства като бягане от войници, минни полета или терористи от ИДИЛ, докато се опитва да оцелее.

Карам, който е и визуален дизайнер на играта, сподели в рекламно видео, че е бил обикновено дете, което ходело на училище, слушало музика и играело компютърни игри преди войната.

"Изведнъж животът ми се промени и се сблъсках с войници, войни и прекосих минни полета. Тази игра е моят живот", каза той.

Базираната в Германия компания за видеоигри е основана през 2014 г. за производство на независими игри и повишаване на осведомеността по въпросите на социалната справедливост.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще успее ли вотът на недоверие срещу правителството?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 124 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.