Над 5000 клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в София

16:12, 26 авг 19 / Общество 25 1201 Topnovini
1

Над 5000 жители на София останаха без електрозахранване в понеделник сутринта в резултат на скъсани кабели при изкопни дейности от строителни фирми в два столични квартала.

6 300 клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в кв. „Овча купел“

В 9.26 часа за около 1 час и 15 минути без електрозахранване останаха около 2600  клиенти на ЧЕЗ Разпределение в квартал „Младост 1“. Няколко минути по-късно, в 10.07 часа, за втори път за деня при изкопни работи бе скъсан кабел  20 киловолта, собственост на ЧЕЗ Разпределение, при което без електрозахранване за около 35 минути останаха други 2700  клиенти на дружеството на територията на квартал „Манастирски ливади–Изток“ и ж.к. „Гоце Делчев“.

Жегите през последната седмица вдигнаха потреблението на ток с 10-15%

За нанесените имуществени вреди ще бъдат изготвени констативни протоколи на извършителите, но никой не може да компенсира неудобството за нашите клиенти. Фирмите, които изпълняват изкопни дейности често пъти не съгласуват с нас навреме ремонтите съгласно съществуващите процедури, което не ни позволява да реагираме своевременно и да предотвратим авариите“, каза Васил Василев, директор на дирекция „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

За да отдели ресурс за строителните обекти, е необходимо компанията да бъде информирана поне две седмици предварително за деня, в който ще бъдат извършвани изкопни дейности. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл к[email protected]

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.