Боил Банов: Директорът на музикалното училище сгреши

12:33, 26 авг 19 / Политика 25 1987 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на Националното музикално училище „Любомир Пипков” Столина Добрева остава на работа. Това стана ясно след среща в Министерството на културата, съобщи bTV.

Министърът Боил Банов поиска оставката ѝ, след като оперната ни прима Дарина Такова беше накарана да се яви на конкурс за преподавател, на който е трябвало да пее, за да докаже качествата си.

Директорът на Националното музикално училище няма да подава оставка

Такова изрази възмущението си в социалните мрежи, а след това същото направи и Банов, като написа, че очаква оставката на Добрева.

Това е морален акт – оставката. Аз административно не мога да искам оставката на никой. Какво има да размислям, да размисля как един човек, който е изключителен изпълнител и се случил проблем с гласните му струни, след това, за да предаде своя опит на българските ученици трябва да пее. Така, че не съм размислил, считам, че това е грешка на директора. Тя не е човек без достойнства, не случайно е там. Но за мен в случая е сгрешила”, каза министърът на културата.

Протест в защита на директора на Националното музикално училище се проведе в София

Министърът не ми е поискал оставката и аз не съм си я подала. Така че искам да успокоя всички, които се вълнуват по въпроса. Аз отново защитих позицията, изказах моето уважение към госпожа Такова и желанието на мен и на колегите да дадем възможност нашите ученици да се докоснат до нея”, каза след срещата Добрева.

От ведомството ще направят проверка на конкурса в музикалното училище, както и на всички учебни заведения, които са под патронажа му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама