През септември се решава съдбата на близначките от "къщата на ужасите" в САЩ

09:54, 26 авг 19 25 1796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До средата на септември трябва да се реши съдбата на двете осиновени в САЩ българчета, които бяха изведени от семейството си и са под закрила на Департамента за децата и въпросите на семейството в щата Мисури.

Какво ще стане с двете момичета ще реши американският съд, като първото съдебно заседание е насрочено за 6 септември, съобщи БНР. Случаят е прецедент за българските институции. 

Малтретираните българчета в „къщата на ужасите” в САЩ вече са в добро състояние

Шериф Дарин Браули разказва за първата си среща с една от двете близначки: „Беше мръсна, не добре облечена, нямаше обувки. Изяде набързо два сандвича с  фъстъчено масло и няколко пакета с чипс и продължаваше да иска още храна“. На черен път я открива съседка с белези по ръцете и кървящи крака, жадна и гладна.

Двете българчета са държани в тъмна стая с часове, позволява им се да ползват възглавници само при добро поведение, ядат предимно сурови зеленчуци, удряни са с кухненски прибори пред биологичните деца, трябвало е да искат разрешение да се изкъпят и да се облекат. Подобно отношение към биологичните деца няма.

Две обвинения са повдигнати срещу Марк и Мелиса Макгрегър, като ги грозят от 5 до 15 години затвор. В момента двойката е пусната под гаранция от 100 хиляди долара.

Българските момичета са настанени в дом за деца, лишени от родителска грижа. 

„Децата имат назначен попечител от щата Мисури, който се грижи пряко за техните права и интереси", каза консулът ни в Чикаго Иван Анчев. Той се срещна с тях и кажа, че децата са спокойни и се чувстват добре. Разговарят на английски и имат двойно гражданство.

Консулската ни служба в Чикаго следи двете дела по случая - криминалното срещу семейство Макгрегър и гражданското, което касае съдбата на близначките- те или ще отидат в приемно семейство, или ще останат в дома за деца до 18 или 21- годишна възраст.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама