Самолет летял празен 200 км, за да вземе принц Уилям и семейството му

17:39, 24 авг 19 / Любопитно 25 2136 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на авиокомпанията "Флайби" е наредило самолет да лети без пътници 200 км, за да може принц Уилям и семейството му да пътуват в машина с нейното лого, а не с това на шотландската компания, която извършва полетите от Норич до Абърдийн от тяхно име, съобщи БТА, като цитира в. "Дейли мейл".

Кралското семейство не е знаело, че евтиният им полет всъщност никак не е бил екологичен.

Тъй като самолетът, който обичайно е летял по линията, също се е придвижил празен след около 45 минути, двата полета са произвели общо 4,5 тона въглеродни емисии.

Принц Уилям заведе семейството си в Шотландия с пътнически самолет

"Това е изключително необичайно и прави за посмешище похвалните опити на семейството да пътува по-икономично и щадящо за околната среда", каза неназован източник от транспортния сектор. "Очевидно вината не е тяхна, то това е абсолютно нелепо".

Говорител на компанията "Флайби" отрече те да са отговорни за решението, като каза, че за тази линия се оперира от "Истърн еъруейс". От "Истърн еъруейс" отговориха, че серията от полети няма значение, "стига всички да са пътували добре".

Принц Уилям трогна британците, като заведе семейството си в Шотландия на гости на кралица Елизабет Втора с пътнически самолет, за разлика от брат си Хари, който за 11 дни пътува четири пъти с частен самолет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама