Мъж изкара 82 дни в арест, след като внесе мед в САЩ

21:56, 23 авг 19 / Любопитно 25 4317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж с произход от Ямайка бе задържан близо три месеца в Съединените щати, след като донесъл бутилки с мед от карибския остров, за които митническите агенти погрешно сметнали, че са течен метамфетамин, предаде БГНЕС.

Леон Хоутън е посещавал семейство в Ямайка всяка Коледа, откакто пребивава в Мериленд от преди десетина години, съобщи в. „Вашингтон пост“ в петък, отразявайки невероятния лош късмет и безумните действия на митници и имиграционни власти в САЩ.

Драмата на Хоутън започна на 29 декември на международното летище Балтимор-Вашингтон, когато митническите агенти накарали куче да подуши чантите му.

Вътре те намират три бутилки, надлежно етикетирани като мед, който Хоутън, 45-годишен баща на три деца, използва за подслаждане на чая си.

Според обвиняващия документ агентите го заподозрели в транспортиране на течен метамфетамин и го арестуват.

Лабораторните резултати от Мериленд отнемат повече от две седмици, но са отрицателни. Хоутън си помислил, че това е краят, но сбъркал.

Бутилките били изпратени във втора лаборатория в Джорджия, след като първата била преценена като недостатъчно оборудвана за анализ на течностите.

Въпреки че има зелена карта, която му предоставя законно пребиваване в Съединените щати, арестът на Хоутън е прераснал в задържане от имиграционната служба на САЩ. Адвокатът му имал огромни затруднения да се свърже с имиграционните власти.

Правителството на САЩ бе частично затворено в резултат на бюджетна безизходица между президента Доналд Тръмп и демократите заради искането му за финансиране за изграждане на стена на границата с Мексико.

Междувременно тестовете в Джорджия накрая потвърдили, че Хоутън наистина превозва мед. Той бе освободен на 21 март, 82 дни след завръщането си от ваканция.

Неспособен да работи три месеца и далеч от децата си, Хоутън загуби двете си работни места като чистач и строителен работник. „Те объркаха живота ми“, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама