Три нощувки на Марс

15:00, 25 авг 19 / Любопитно 25 2056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Идеята за заселване на Марс ни звучи все по-реалистична като слушаме плановете на хора като Илон Мъск. Все още и те обаче се чудят и маят как точно да създадат подходящи условия за живот на Червената планета.

А ако на нас не ни се чакат десетилетия, за да бъдем сред първите туристи, стъпили на Марс, вече и на Земята има място, което да ни предостави подобно преживяване.

В район на Кантабрия, автономна област в Северна Испания, където доскоро основната забележителност са дълбоките пещери, намери своето място интерпланетарната агенция Astroland.

Снимка 439488

Източник: Facebook / Astroland Agency

Част от нея е Ares Station - научен космически център, който имитира суровите условия на Червената планета. Основната идея на комплекса е изучаване на това как те влияят на човешкия организъм и по какъв начин бихме могли да се приспособим.

Снимка 439486

Източник: Facebook / Astroland Agency

За целта една от пещерите с дължина около километър и половина и височина близо 60 метра е трансформирана в изцяло изолирана от външния свят област, пресъздаваща живота на Марс.

Снимка 439485

Източник: Facebook / Astroland Agency

И имаме възможността да прекараме в нея три дни и три нощи срещу сумата от 6050 евро. Те са предшествани от триседмична онлайн подготовка, а преживяването с организира в сътрудничество с TripAdvisor.

Снимка 439487

Източник: Facebook / Astroland Agency

Първата експедиция е проведена успешно от учените от Astroland, а в следващите няколко месеца ще се проведат още пет с по 10 ентусиаста. Всеки от тях получава костюм за астронавти, създаден по мярка, както и комплекти за оцеляване.

Снимка 439484

Източник: Facebook / Astroland Agency

Как би ни се отразило пътуване до Марс

Готов ли е човешкият организъм за дълбокия космос

Пещерата е оборудвана с всевъзможна техника, която да следи случващото се в нея и да събира информация, която ще послужи за последващи изследвания. Освен това, в нея има автономни системи за производство на вода, 3D принтери, кухня, зона за отдих, фитнес зала и спасителни капсули.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама