Каква е връзката между емоджитата и секса

21:40, 20 авг 19 / Любопитно 25 3997 Шрифт:
Topnovini

Въпреки инфантилната си природа, емоджитата някак мимолетно се превърнаха в един от основните механизми за комуникация през XXI век.

Независимо от възрастта, почти всеки от нас слага поне по една картинка с плезещо се или друго човече в края на съобщенията си.

И докато според някои подобен тип общуване изглежда нелеп, безсмислен и детски, учени от Индиана, САЩ, твърдят, че емоджитата имат директен ефект върху сексуалния ни живот.

 

Учените са провели проучване с 5000 души, една трета от които редовно ползват емоджита в съобщенията си към потенциалните им партньори преди първа среща.

Оказва се, че тези хора имат доста по-голям шанс да стигнат до спалнята още на първата среща, както и да създадат дълготрайни интимни отношения с отсрещната страна.

Те имат по-голям шанс да получат целувка на първа среща и да стигнат до втора такава.

 

Според учените причината за това е, че емоджитата позволяват да изразим чувства и емоции, които трудно бихме могли да предадем само чрез букви.

Емоджитата, казват те, са начин да станем интимни с потенциалния си партньор, още преди да сме го видели на живо.

За съжаление обаче, изследването не разглежда кои емоджита са най-ефективни в изграждането на интимност, което означава, че ще трябва да продължим да експериментираме.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама