Задържаха полицейски инспектор за подкуп

14:15, 19 авг 19 25 2013 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 17 август Софийска градска прокуратура (СГП) задържа и повдигна обвинение на полицейски районен инспектор от София за получаване на  подкуп, чрез изнудване посредством злоупотреба със служебното положение.

Разследването по случая е започнало в началото на месец август 2019 г. когато гражданин е подал сигнал, че районният инспектор му е поискал сумата от 850 лв., за да не му връчи по надлежния ред призовка за извършено административно нарушение на правилата за движение по пътищата – шофиране с превишена скорост.

Осъдиха мъж за подкуп на полицай

Срещу поисканата сума, служителят на полицията обещал да не изпълни задълженията си по служба, като по този начин осигури изтичане на давността за реализирана на административно-наказателната отговорност спрямо гражданина.

Обвиняемият е задържан в момента на получаване на подкупа за срок от 72 часа.

Днес е внесено искане в Софийски градски съд за постановяване на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Сумата е приобщена като веществено доказателство.

За това престъпление се предвижда от три до десет години затвори, глоба до двадесет хиляди лева и лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност, и право да се упражнява определена професия или дейност.

Разследването по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама