Осъдиха мъж за подкуп на полицай

16:55, 01 юли 19 25 1000 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура – Бургас преде на съд Сунай С.

Той е обвинен за това, че на 13.04.2019 г. в гр. Камено, дал подкуп – парична сума в размер на 50 лева на двама полицейски служители, за да не извършат действие по служба – да му съставят акт за установяване на административно нарушение като водач на товарен автомобил – престъпление по чл.304а, вр. чл.304, ал.1от НК.

Товарният автомобил, който бил управляван от обвиняемия, се движил по централната улица на града Камено,обл. Бургас. Полицейските служители забелязали този факт и подали светлинен и звуков сигнал, за да накарат обвиняемия да спре, тъй като с движението си той нарушавал Общинската наредба за обществения ред, според която товарни автомобили нямат право да се движат по централната улица на града.

Сунай С. спрял превозното средство. Полицейските служители му съобщили, че ще напишат акт за неговото нарушение. Тогава Сунай С. се обърнал към двамата полицейски служители с думите: „Може ли да ми направите компромис и да не ми пишете акт, пък аз ще ви се отблагодаря“. Полицаите му обяснили, че не могат да му направят компромис и ще бъде санкциониран. В този момент обвиняемият пуснал нещо през отворения прозорец на предната дясна врата. Двамата полицаи възприели, че това е банкнота с номинал от 50 лева. Сунай С. бил задържан.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 02.07.2019 г.     



Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама