Джордж Клуни иска да продава любимото си италианско сирене в Америка, след като го открил, докато бил на почивка в езерото Комо, съобщи Контактмюзик.
Говори се, че звездата е станал почитател на сиренето "Пекорино де Парду", което е направено от фермер на име Пепино на езерото Лаглио, след като го опитал на закуска докато почивал във вилата си на езерото Комо.
Клуни вече влезе в света на търговията на дребно, рекламирайки марката текила Casamigos, която по късно беше продадена на Diageo през 2017 г. Сега той планира друго бизнес начинание с италианското сирене.
„Джордж не може да се насити на Пекорино-то на Пепино и в края на почти всяко хранене яде огромни парчета от него. [Жена му] Амал го кара да си мие зъбите веднага след това, защото не харесва дъха му. Но вкусът е толкова добър, тя също смята, че Джордж ще намери голям нов пазар за него'', казва източник на изданието.
Говори се, че 58-годишният актьор вече е изпратил 32 кг от твърдото, солено, сирене от овче мляко обратно в Лос Анджелис, като възнамерява да раздаде за проба на своите приятели и потенциални клиенти.
Говорейки пред в. „Дейли стар“, източникът добавя: „ Освен че действа, Клуни се бори за нов предприемачески проект. Сега той мисли, че е открил следващия си голям бизнес.”
Ако актьорът реши да продава сиренето на Пепино в САЩ, това ще преобрази живота на фермера и неговото семейство, които в момента продават по-голямата част от продукцията си от малък микробус, паркиран близо до имението на Клуни край езерото Комо.
Добави коментар