Френска козметична компания скандализира с реклама на червило

21:00, 16 авг 19 / Любопитно 25 3146 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френската козметична компания, чието рекламно лице е моделът Криси Тейгън, разбуни духовете с реклама на ново червило.

„Сексът продава” е най-старият мит в рекламния бизнес. Колко е тънка границата между секси и сексистки става ясно от реакциите на хората, изгледали последния рекламен клип на козметичната компания.

На него се вижда как червилото се променя и от наподобяващо пенис преминава в нормалната си форма с логото "NARS". Цветът на червилото добавя още сексуален привкус към презентацията, която предизвика гневни реакции в социалните мрежи, съобщава БГНЕС.

Допълнение към клипа е и свободният превод на слогана, акцентиращ върху наситените телесни (Nude – англ.) цветове на червилото „Ако Nudes ви държи будни цяла нощ”.

Компанията „NARS” е известна със своите находчиви и понякога скандални имена на своите продукти - най-известното червило е наречено „Оргазъм”. Въпреки това много потребители смятат, че фирмата е прекрачила границата на добрия тон, още повече, че много млади момичета също купуват техните продукти.

В социалните мрежи реакциите варират от „трябва да се смени екипът на рекламния отдел” до „тази реклама задоволи жаждата ми”.

От „NARS” все още няма реакция по дебатите в социалните мрежи, но се предполага, че те са от полза за козметичната компания. Независимо дали клиентите смятат рекламата за сексистка или не, тя постигна точно това, което цели – много внимание.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама