Във Филипините предлагат масаж с ... гигантски питони

19:40, 16 авг 19 / Любопитно 25 3165 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Имали ли сте ужасно стресиращ ден, след който ви се иска една голяма прегръдка? Е, защо не пробвате друг, доста по-необичаен, начин за отпускане - като си направите масаж с питони!

В зоопарк във Филипините предлагат именно тази атракция за туристите - като ги затрупват с няколко гигантски питона. Всяка сесия трае по 15 минути и струва само входната такса за зоологическата градина.

Всичко, което се иска от вас, е да легнете върху бамбукова подложка, а през това време зоогледачите започват да трупат върху вас тежките змии. Когато те започнат да се извиват върху тялото ви, е важно да останете спокойни, да запазите тишина и просто да ги оставите да си вършат работата. Която е да тежат върху тялото ви.

А питоните наистина тежат - комбинираното им тегло е 250 килограма.

Според зоопарка, това изживяване е изключително терапевтично и носи успокоение. "Първоначално посетителите усещат страх, но повечето опитали споделят, че накрая са харесали изживяването. Усещането е като за обикновен масаж с ръце", казват служителите.

Има обаче няколко правила. Първото е да не се вика за помощ - змиите усещат вибрациите и могат да ви помислят за плячка или за хищник. Не трябва и да духате към тях, което те възприемат като удар и могат лесно да ви задушат до смърт.

Ако успеете да игнорирате страха и да спазите тези съвети, то най-вероятно масажът ще ви достави огромно удоволствие, коментират от зоопарка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама