АПИ започва проверки за сметища под мостове и виадукти

20:13, 15 авг 19 / Общество 25 1356 Topnovini
1

Пожарът край Дупница даде повод на Пътната агенция да разпореди проверки за други сметища под мостове и виадукти, съобщи bTV.

Ще бъде проверена цялата републиканска пътна мрежа, която е над 20 хиляди километра. Това включва магистрали, първокласни, второкласни и третокласни пътища.

Експерт: АМ "Струма" е била на косъм от срутване

27 пътни управления ще извършат обход на мостове и виадукти за наличие на нерегламентирано използване на пространството под тях. Проверката ще продължи до края на следващата седмица.

9 акта и наказателни постановления има фирмата, от чието депо започна пожарът на АМ "Струма"

На опасно депо за автомобилни гуми под Аспаруховия мост във Варна, се натъкна Десислава Кръстева. Боян Георгиев вижда по bTV репортажите за пожара в Дупница и прави аналогия с гуменото сметище във Варна.

„Основните носещи колони на Аспаруховия мост изгарят и мостът пропада. Пропадне ли мостът, ние губим връзка между Южното и Северното Черноморие. Това е единствената пътна артерия от Бургас за Варна”, каза Боян Георгиев.

Боян смята, че опасността е реална, защото неизправен репатриран автомобил може да пламне, да има умисъл или падащ горящ предмет от моста.

Част от камарата от гуми обхваща от всички страни една от колоните.

От община Варна обясниха, че това са гуми, изхвърлени от недобросъвестни граждани, съхраняват се в това депо временно и периодично се извозват от фирма, която ги оползотворява.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 133 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.