АПИ започва проверки за сметища под мостове и виадукти

20:13, 15 авг 19 25 2744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пожарът край Дупница даде повод на Пътната агенция да разпореди проверки за други сметища под мостове и виадукти, съобщи bTV.

Ще бъде проверена цялата републиканска пътна мрежа, която е над 20 хиляди километра. Това включва магистрали, първокласни, второкласни и третокласни пътища.

Експерт: АМ "Струма" е била на косъм от срутване

27 пътни управления ще извършат обход на мостове и виадукти за наличие на нерегламентирано използване на пространството под тях. Проверката ще продължи до края на следващата седмица.

9 акта и наказателни постановления има фирмата, от чието депо започна пожарът на АМ "Струма"

На опасно депо за автомобилни гуми под Аспаруховия мост във Варна, се натъкна Десислава Кръстева. Боян Георгиев вижда по bTV репортажите за пожара в Дупница и прави аналогия с гуменото сметище във Варна.

„Основните носещи колони на Аспаруховия мост изгарят и мостът пропада. Пропадне ли мостът, ние губим връзка между Южното и Северното Черноморие. Това е единствената пътна артерия от Бургас за Варна”, каза Боян Георгиев.

Боян смята, че опасността е реална, защото неизправен репатриран автомобил може да пламне, да има умисъл или падащ горящ предмет от моста.

Част от камарата от гуми обхваща от всички страни една от колоните.

От община Варна обясниха, че това са гуми, изхвърлени от недобросъвестни граждани, съхраняват се в това депо временно и периодично се извозват от фирма, която ги оползотворява.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама