ВСС не събра кворум за оставката на Методи Лалов

19:56, 15 авг 19 25 2121 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдия Методи Лавов остана на поста си в съдебната система след като ВСС не събра кворум, съобщи Нова телевизия.

Лалов сам поиска да напусне, макар срещу него да се водят две дисциплинарни производства. Причината - служителки го обвиняват в грубо отношение.

Методи Лалов: Не бих изключил да се кандидатирам за кмет на София

След 19 години служба в Софийския районен съд, Татяна Попинска се пенсионира обидена и унижена. Причината – скандал със съдия Методи Лалов, по това време председател на най-големия съд у нас. Поводът станала липсата на химикалка, с която да услужи на посетителка в съда. Лалов я извикал в кабинета си.

20 души стават свидетели на скандала, разказва Попинска. Жената вдига кръвно. Викат линейка и се установява, че е получила инсулт.

Попинска завежда дело срещу Софийския районен съд и го печели. 

В четвъртък съдийската колегия не гласува нито оставката му, нито дисциплинарното дело поради липса на кворум.Когато срещу магистрат има висящо дисциплинарно производство с предложение за дисциплинарно освобождаване от длъжност, магистратът няма право да получи обезщетението, което се дължи”, заяви Вероника Имова от съдийската колегия към ВСС.

Обезщетението е 20 заплати.

Лалов трябва да напише и мотивите към над 100 решени от него дела, преди да напусне системата. След несъстоялото се заседание Методи Лалов заподозря, че се прави опит да бъде спряна политическата му кариера.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама