ВСС не събра кворум за оставката на Методи Лалов

19:56, 15 авг 19 / Общество 25 1365 Topnovini

Съдия Методи Лавов остана на поста си в съдебната система след като ВСС не събра кворум, съобщи Нова телевизия.

Лалов сам поиска да напусне, макар срещу него да се водят две дисциплинарни производства. Причината - служителки го обвиняват в грубо отношение.

Методи Лалов: Не бих изключил да се кандидатирам за кмет на София

След 19 години служба в Софийския районен съд, Татяна Попинска се пенсионира обидена и унижена. Причината – скандал със съдия Методи Лалов, по това време председател на най-големия съд у нас. Поводът станала липсата на химикалка, с която да услужи на посетителка в съда. Лалов я извикал в кабинета си.

20 души стават свидетели на скандала, разказва Попинска. Жената вдига кръвно. Викат линейка и се установява, че е получила инсулт.

Попинска завежда дело срещу Софийския районен съд и го печели. 

В четвъртък съдийската колегия не гласува нито оставката му, нито дисциплинарното дело поради липса на кворум.Когато срещу магистрат има висящо дисциплинарно производство с предложение за дисциплинарно освобождаване от длъжност, магистратът няма право да получи обезщетението, което се дължи”, заяви Вероника Имова от съдийската колегия към ВСС.

Обезщетението е 20 заплати.

Лалов трябва да напише и мотивите към над 100 решени от него дела, преди да напусне системата. След несъстоялото се заседание Методи Лалов заподозря, че се прави опит да бъде спряна политическата му кариера.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 180 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.