Методи Лалов: Не бих изключил да се кандидатирам за кмет на София

09:05, 06 авг 19 25 1167 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Не бих изключил да се кандидатирам за кмет на София, стига да има кой да ми се довери”, заяви съдия Методи Лалов пред bTV. Името на юриста нашумя, след като подаде оставка от Софийски районен съд, обявявайки в линия си профил във facebook.

„Виждам, че без промяна в закона съдебната система върви към гибел. Насаждането на нихилизъм продължава. В системата има изключителни професионалисти, но техният труд няма да доведе до нищо, ако няма промяна”, мотивира оставката си Лалов, който сравни работата на честните магистрати като оран сред горящи ниви.

Решението му обаче не е дезертьорство от борбата за промяна, категоричен е юристът, който заяви, че „основната ми цел е да бъда политически активен, по всякакъв начин, за да променя конституцията и съдебната система”, борейки се отвън, защото да я промениш отвътре е невъзможно.

„Гласът на тези, които разграждат системата е по-силен”, смята Лалов, който сподели и че е станал жертва на репресия от страна на ВСС заради изявленията си.

"Върху мен се струпа цялата репресивна машина – проверки от кого ли не. ВСС застана ли да каже, че съм оневинен?”, пита Лалов.

"Мнозинството на ВСС се избира от партийните централи. Тези магистрати са изпратени с няколко мандата и цели, които са мотивирани от политическите партии и това са хора, които „никъде никога не са били ангажирани със съдебните проблеми”, смята Лалев.

"Проблемите на съдебната системата са видими и в процедурата за избор на нов Главен прокурор", категоричен е юристът.

Оттук нататък Лалов „ще се издържа като адвокат и гражданите ще могат да разчитат на него”.

Той не крие и ангажираността си с проблемите на София и е готов да се впусне и в кметската надпревара, ако бъде подкрепен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама