Патриарх Неофит: Следвайте примера на Света Богородица, да живеем достойно

10:00, 15 авг 19 25 2377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Да обичаме Света Богородица и да следваме нейния добър пример. Да живеем достойно'', това каза Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, който пристигна в Троянския манастир, където ще оглави празничната Света Литургия на Голяма Богородица, съобщи БГНЕС.

Патриарх Неофит ще отслужи Света литургия в Троянския манастир

''Следвайте примера на Света Богородица, нейния път, в който тя се утвърждаваше, така и ние да живеем достойно за нашето звание на христови служители'', каза патриарх Неофит.

Запитан какво е неговото послание в днешните времена на бури и катаклизми, патриарх Неофит каза, че Бог ще даде възможност да се изгладят трудностите.

Хиляди миряни и духовници от цялата страна пристигат днес в Троянския манастир "Успение Богородично" на храмовия му празник, за да се поклонят пред чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица и да участват в богослужението.

Веднага след Светата литургия, оглавена от патриарх Неофит, започва лития с чудотворната икона Пресвета Богородица Троеручица от храма до мястото на първото чудо извършено от иконата.

Голяма Богородица е!

Днес православната църква чества Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама