НАП са запечатали 25 търговски обекта по Северното Черноморие

11:53, 14 авг 19 25 2640 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

НАП е извършила над 2 300 проверки по Северното Черноморие и населените места по крайбрежието от началото на месец юли.

Данъчни инспектори проверяват за отчитане на обороти и издаване на касови бележки, както и за движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия в крайморските курорти.

КЗП проверява алкохола по Черноморието

Контролът се осъществява от органите по приходите чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на  плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. Под физически контрол са поставени 20 високооборотни заведения за обществено хранене и дискотеки на територията на Варна и курортните комплекси.

При извършените наблюдения само в един от ресторантите в присъствието на данъчните оборотът се е покачил от 9 хиляди на 15 хиляди лева. В останалите обекти не се отчита разминаване в отчитането на продажбите.

По време на осъществения контрол от началото на месец юли до средата на август са съставени 142 акта за административни нарушения, като 35 от тях са за неиздаване на фискален касов бон, 91 акта за установена разлика в касовата наличност и 5 за липса на фискално устройство.

Всички търговци, които не издават касова бележка, се санкционирани със запечатване на търговския обект, освен наложената глоба, като обектите остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването.

Ефективно до момента са запечатани 25 търговски обекта, като сред тях са китайски ресторант, заведения за бързо хранене, СПА център, бензиностанция и др.

Данъчните проверяват хотелски комплекси и къщи за гости по Северното Черноморие, като следят отчитането на заетостта  на местата за настаняване и внасят ли се осигурителните вноски на работещите в обектите.

КЗП: Няма опасни плажни стоки на пазара

Под постоянно наблюдение са превозните средства, които  зареждат със стока курортните комплекси по Северното Черноморие

От НАП отчитат намаляването на нарушенията на данъчното законодателство по Северното Черноморие

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама