Доклади показвали, че осиновените българчетата в САЩ се адаптирали много добре към родителите си

09:33, 09 авг 19 25 1253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Докладите за следосиновителното наблюдение, получени от Министерството на правосъдието действително говорят, че за децата се полагат много добри грижи и че те са се привързали и адаптирали много добре както към родителите, така и към биологичните деца на осиновителите. Не е имало никакви индикации, че има някакъв проблем за тези деца, заяви пред Нова телевизия Милена Първанова - директор на Дирекция “Международна правна закрила на детето и международните осиновявания” в Министерството на правосъдието.

Откриха българчета в "Къща на ужасите" в САЩ

Две осиновени български деца бяха открити в тежко състояние в американския щат Мисури. Близначките, които са на 14 години, били осиновени преди 7 години, а отскоро живеели в градчето Съмърсвил. Техните родители - 56-годишен мъж и 40-годишна жена, били арестувани на 8 юли за тормоз над децата им.

„Тепъва ще се установява както фактическото положение, при което са отглеждани децата, така и тяхното състояние и бъдещите действия, които ще бъдат предприети”, каза още Първанова.

Тя заяви, че докладите са изготвени от лицензиран клиничен социален работник към щата Вашингтон. „На този етап нямаме основание да смятаме, че те не са отразявали действителното положение на децата и на семейството”, каза още тя.

Министерство на правосъдието: Няма предишни сигнали, че осиновените българчета в САЩ са малтретирани

„Механизмът, по който се регламентират осиновяванията, е еднакъв както за националните, така и за международните осиновявания и предвижда извършаването на посещения и изготвяне на доклади в рамките на две години от допускане на осиновяването. В конкретния случай са извършени 5 посещения от независим клиничен социален работник. Семейството само се свързва с него”, обясни Милена Първанова.

По думите ѝ дейността на тези клинични социални работници е под стриктния контрол както на щатските, така и на федералните власти.

Генералният консул в Чикаго: САЩ няма да неглижират случая с тормозените осиновени българчета

"В Министерството на правосъдието досега не сме имали данни за малтретиране на други деца при осиновяване в чужбина", каза още Първанова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама