Министерство на правосъдието: Няма предишни сигнали, че осиновените българчета в САЩ са малтретирани

14:51, 08 авг 19 25 1412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Не са регистрирани сигнали преди появата на информацията, че осиновените българчета в САЩ са малтретирани.'' Това каза на брифинг Милена Първанова, директор на дирекция “Международна правна закрила на детето и международните осиновявания”, предаде Агенция “Фокус”.

Откриха българчета в "Къща на ужасите" в САЩ

Тя обясни, че процедурата по осиновяване на двете близначки е започнала през май 2011 г. и решение е получено през ноември 2011 г.

“Близначките в този момент са били на 7 години, едното е със специално нужди, умствената изостаналост. Кандидат- осиновителите са заявили искане да осиновят децата”, допълни Първанова. 

“До момента семейство има 4 биологични деца. В рамките две години след осиновяването Министерството на правосъдието иска доклад за здравето на децата, прегледи при специалисти, образование, отношенията с братя и сестри”, обясни директорът на дирекция “Международна правна закрила на детето и международните осиновявания”.

“Докладите сочат, че момичетата са се адаптирали добре към семейството. 1 ноември 2013 г. е било последното посещение на социалния работник и той е бил впечатлен от изключителната привързаност на децата към родителите”, посочи още Първанова. “Сигнали за децата не са публикувани до получената информация днес”, завърши Милена Първанова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама