Георги Харизанов: Президентското вето беше новина в началото

16:50, 05 авг 19 / Политика 25 1387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Президентското вето беше новина в началото'', това каза в интервю за „Фокус“ политическият анализатор Георги Харизанов по повод края на политическия сезон.

Президентът наложи вето върху промени в Закона за военното разузнаване

''Стигна се дотам, че дори един бивш негов съветник, който е изключително свързан с президентския екип и с БСП да признае пред национална медия, че президентското вето загуби своята тежест. Като че ли омръзна този сюжет'', каза Харизанов.

По думите му желанието на президента да е опозиция на правителството на всяка цена започна да става леко досадно.

''Мисля си, че олекването на президентската институция е един процес, за който тези безспирни президентски вета усърдно допринасят. Президентът може да изненада всички, ако покаже кои смислени политики подкрепя, защото отричането на всичко, очевидно не работи нито за него, нито за правителството. Ако обществото развие една резистентност към критиките на президентската институция, към ветата, които президентът налага на законопроектите и на гласуваните вече закони, това не мисля, че е нещо нормално'', посочи още Харизанов.

Георги Харизанов: Румен Радев не е играч на политическия терен, а зрител

По думите му гласът на президентската институция трябва да се чува. Харизанов отчете, че президентът трябва да е силен и авторитетен лидер.

''Мисля си, че това опозиционерстване в никакъв случай не допринася да имаме подобен тип президентска институция – силна и авторитетна'', допълни още политическият анализатор. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама