Румъния: Туристите ни допринасят много за българския БВП

16:11, 04 авг 19 / Свят 25 1344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Ние изразяваме нашето разочарование от твърдението на българския премиер Бойко Борисов за туристите от нашата страна'', заяви румънското външно министерство в Twitter.

"С румънските туристи дойде, аз съм убеден. Те ядат по пътищата, хвърлят остатъците, минават после птици, прасета диви, изяждат. Ей сега чистим, чистим, чистим. То е огромен поток…“, заяви премиерът Борисов преди два дни в Пазарджик, където се срещна с кметове по повод недоволството на хората от унищожаването на домашните прасета.

Дипломатическата централа на Букурещ реагира в системата за микро блогове на изказването на Бойко Борисов, че посетители от страната са допринесли за идването на африканската чума по свинете (АЧС) на юг от река Дунав. "Ние искаме да напомним на министър-председателя в София, че туристите от нашата страна имат значителен принос към брутния вътрешен продукт (БВП) на южната ни съседка", пише още в позицията на дипломатическата централа на Румъния.

Заявява се още, че Румъния ще предостави на българските власти техническа информация от своите национални служби по санитарно-ветеринарен контрол и по сигурност на храните, предаде БНР.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама