Политолози: Проектът на Слави Трифонов няма да участва на местните избори

17:10, 01 авг 19 / Политика 25 993 Шрифт:
Topnovini

Слави Трифонов няма технологичното време да създаде организация, за да се яви на местните избори, около това мнение се обединиха политолозите доц. Румяна Коларова и Георги Киряков в ефира на Нова телевизия.

„Не е новина, че Слави Трифонов даде началото на нов политически проект. Отдавна се очаква да се направи. Имаме вече няколко успешни опита за превръщане на един телевизионен проект в политически”, каза политологът доц. Румяна Коларова.

Слави Трифонов: Ще създадем политически проект “Няма такава държава”

„На първо място трябва да се фокусираме върху заявката, че неговият проект ще  бъде свързан с референдума. Все пак по темите на референдума има предприето политическо действие, така че това е заявка със задна дата. Вече знаем, че финансирането стана 1 лев. Освен, че е със задна дата, има една неяснота – къде ще се ситуира този проект, каква ще бъде платформата и какво ще бъде финансирането”, добави тя.

Слави Трифонов: Говорителите на партиите ще вият на умряло за партийната субсидия

„Ясно е, че Слави Трифонов няма да се явява лично като политик. Там, където има персона, която води нов политически проект, винаги е по-важно тези, които се присъединяват. 100% нови играчи нямат шанс. Дори в най-светкавично създадените проекти има разпознаваеми лица”, подчерта Коларова.

Според нея Трифонов ще трябва да избере къде точно да позиционира проекта си идеологически.

„Ако реши да подкрепи Мая Манолова, това ще бъде ляв проект, което ще бъде за сметка на широката подкрепа, която има като шоумен. За него обаче по-важното е да даде нов живот на своя проект като шоумен. Мисля, че тази политическа заявка е само средство, както и досегашните  му инициативи, за да поддържа публиката, която има”, добави тя.

Борисов отговори на Радев: Можеше две години да говори срещу Слави Трифонов, но не съм го чул да се обади

Политологът Георги Киряков подчерта, че Слави Трифонов е помагал на много политически играчи през годините.

„Слави  Трифонов ще „разтвори ветрилото до край” със сигурност. Той или няма да се позиционира никъде идеологически, или ще се позиционира навсякъде. Даже няма да бъде центристка партия. Второ важно нещо за него е, че ако не се яви той като лице – това ще бъде спънка пред бъдещия му политически проект”, каза още той.

Марешки вижда като опоненти президента, Слави Трифонов и Мая Манолова

„Парламентарните партии трябва да се притесняват, защото проектът на Трифонов може да вземе мястото им в НС. Такава партия например е ВОЛЯ”, подчерта Киряков.     

„През референдума, той успя да направи „ядки” на много места в България. Хората, които му събираха подписите, могат да бъдат ядрата на партийните му структури в страната”, добави още политологът.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама