Борисов отговори на Радев: Можеше две години да говори срещу Слави Трифонов, но не съм го чул да се обади

12:24, 13 юни 19 / Политика 25 3396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Местният вот е чак октомври. Президентът можеше две години да говори срещу Слави Трифонов, но не съм го чул да се обади.

Това каза премиерът Бойко Борисов на полигона в Шабла по повод днешното изказване на президента Румен Радев, че намаляването на партийните субсидии ще задуши опозиционните партии.

Румен Радев: Армии от полуграмотни тролове дискредитират публични личности

Министър-председателят коментира и самото военно учение. "Тези учения са много важни за дипломацията и външната ни политика. До вчера са се сваляли самолети на Балканите, а сега тренираме заедно. Трябва да живеем в мир. Колкото повече се опознаваме и тренираме заедно, толкова повече доказваме, че възпиращата сила е най-важна. Резултатите са отлични. Ние предоставихме нашата техника в продължение на 20 дена. По този начин се създават бойни другарства. Това са изводите ми от тези стрелби", обяви Борисов.

"Това са лични неща. Най-важното е да сме живи здрави, както и всички останали. И президентът ми се обади сутринта да ме поздрави. "Щях и аз да дойда днес, но заминавам за Унгария иначе щяхме да го минем за фойерверки за рождения ден" ми каза и се посмяхме двамата", коментира Бойко Борисов днешния си 60-годишен юбилей.

"Най-важното е, че на Балканите мирът може да съществува само, когато сме единни. Всичко освен мир ще е тотална щета за Балканите. Мисля, че всички държавни глави сме осъзнали, колкото повече мир има, да вдигаме доходите, това искат хората. Военните на тези учения да се надпреварват и демонстрират колко добре работят ракетите и самолетите, но само това", завърши Борисов и помоли стрелбите да спрат за малко докато излети, за да не бъде уцелен.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и сръбският му колега също изказаха своето задоволство и радост от съвместното военно учение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама