Борисов и Заев откриха възстановения паметник на полк. Константин Каварналиев в Дойран

16:32, 01 авг 19 25 1195 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Историята трябва да се пази. Всеки паметник е важен, за да могат хората да помнят историята. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Дойран, където заедно с премиера на Северна Македония Зоран Заев откриха възстановения паметник на полковник Константин Каварналиев, съобщиха от Министерски съвет.

„Щастлив съм, че изпълнихме ангажимента си, с който почитаме един герой“, отбеляза Борисов, изтъквайки подвига на нашия пълководец.

Бойко Борисов се извини за „северномакедонския политик“

„Каварналиев е истински герой, може да вдъхновява не само нашето поколение“, добави българският премиер. Борисов благодари на премиера Заев и на кмета на Дойран.

„Тук, на тези места, стотици българи са дали живота си“, посочи още министър-председателят. Той добави, че се е проливала кръвта и на много други народи и се е водела война след война.

Борисов: Не мога да си представя да вдигна ръка срещу Македония

„Ние сме се били с кой ли не и сме най-бедни, сега искаме да пробваме с работа и дипломация“, каза още премиерът Борисов. Той изтъкна, че вече доста години живеем в мир и имаме редкия шанс да видим Република Северна Македония в НАТО и ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама