Вижте четири основни грешки при събиране на багажа

18:00, 04 авг 19 / Любопитно 25 1424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благодарение на нискотарифните компании, все повече хора пътуват все по-често. Ограниченията с багажа са неизбежни, затова трябва да преценим внимателно какво взимаме.  Ето някои от основните грешки, които допускаме, когато подреждаме куфара:

Навиване дрехите на руло

Този популярен трик за пестене на място никак не е ефективен. Освен че получаваме намачкани до безобразие дрехи, рулата им заемат повече място, отколкото ако ги сгънем добре и подредим едно върху друго.

Прекалено много неща в ръчния багаж

Ако заминаваме за няколко дни, няма смисъл да носим повече от два чифта обувки - едни на краката и едни в куфара. Най-лесният начин да не прекалим с дрехите е да планираме тоалетите конкретно за всеки ден и да вземем един допълнителен за всеки случай, пише lifestyle.bg. 

Нахвърляне всичко накуп

Освен че това е най-неефективният начин за пестене на място, безразборното нахвърляне на багажа в куфара е и доста нехигиенично - не бихме позволили на обувките ни да се допират до бельото.

Навличане на дрехите за пестене на място в багажа

Когато пътуваме с ръчен багаж, трябва да облечем най-обемните и плътни дрехи - боти, яке, шал (ако пътуваме през зимата). Но не е нужно да прекаляваме, защото само ще се измъчим при проверките за сигурност на летището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама