Вижте четири основни грешки при събиране на багажа

18:00, 04 авг 19 / Любопитно 25 553 Topnovini
1

Благодарение на нискотарифните компании, все повече хора пътуват все по-често. Ограниченията с багажа са неизбежни, затова трябва да преценим внимателно какво взимаме.  Ето някои от основните грешки, които допускаме, когато подреждаме куфара:

Навиване дрехите на руло

Този популярен трик за пестене на място никак не е ефективен. Освен че получаваме намачкани до безобразие дрехи, рулата им заемат повече място, отколкото ако ги сгънем добре и подредим едно върху друго.

Прекалено много неща в ръчния багаж

Ако заминаваме за няколко дни, няма смисъл да носим повече от два чифта обувки - едни на краката и едни в куфара. Най-лесният начин да не прекалим с дрехите е да планираме тоалетите конкретно за всеки ден и да вземем един допълнителен за всеки случай, пише lifestyle.bg. 

Нахвърляне всичко накуп

Освен че това е най-неефективният начин за пестене на място, безразборното нахвърляне на багажа в куфара е и доста нехигиенично - не бихме позволили на обувките ни да се допират до бельото.

Навличане на дрехите за пестене на място в багажа

Когато пътуваме с ръчен багаж, трябва да облечем най-обемните и плътни дрехи - боти, яке, шал (ако пътуваме през зимата). Но не е нужно да прекаляваме, защото само ще се измъчим при проверките за сигурност на летището.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани