Собственикът на „Биволъ”: Ще съдя за клевета спецпрокурора Евгения Станкова

20:03, 31 юли 19 25 1856 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Възнамерявам да заведа дело за клевета срещу Евгения Станкова, независимо и точно защото е специализиран прокурор, тя не може да си позволи безкритични публични изявления, които не отговарят на истината, но създават огромен обществен резонанс и силно дискредитират и без това отрицателния публичн рейтинг на българската прокуратура''.

Това обяви в профила си във Facebook собственикът на сайта "Биволъ" Асен Йорданов.

Спецпрокуратурата: От „ТАД Груп“ са предоставяли данни на „Биволъ“

Повод за този пост е изявление на наблюдаващия прокурор по делото за кибертероризъм след пробива в системата на НАП срещу собственика на „ТАД груп” Иван Тодоров и двама негови служители – Кристиян Бойков и Георги Янков.

"На собственика на сайта ''Биволъ'' са дадени 2 седмици преди да стане ясно, че е пробита системата на НАП. Засечен е и скрит чат между един от обвиняемите и собственика на медията'', обяви днес прокурор Станкова.

Тя уточни, че е имало скрит чат през ''Телеграм'' между един от обвиняемите и собственика на ''Биволъ''.

Адвокатът на Иван Тодоров: По делото срещу „ТАД Груп“ не е установено нищо към момента

В тази връзка Асен Йорданов уточнява:

"1. Аз съм собственикът на Биволъ и НИКОГА не съм се познавал нито с Иван Тодоров, Кристиян Бойков, нито с някой от ''ТАД Груп''!

2. Не ползвам "Телеграм" за чатове и не съм ползвал програмата за подобни действия!

3. Не сме получавали никакви данни 2 седмици предварително. Получихме теча заедно с останалите медии на 15.07.2019 г. Не ''Биволъ'', а 2 телевизии, приближени до властта, публикуваха паролите за достъп открито, т.е. дадоха личните данни неограничено на обществено достяние. ''Биволъ'' такова нещо не е правил. Всичко, което публикуваме, отговаря на законите и журналистическия кодекс. Ако има консумирано престъпление - то това е именно в тези репортажи! Тях СП за нещо търси ли им сметка!?"

Прокуратурата: Собственикът на „ТАД Груп“ е разпореждал нерегламентирано да се тестват системи на различни фирми

Собственикът на "Биволъ" подчертава, че течът на информацията за над 5 млн. български граждани от НАП е по вина на самата институция.

"Биволъ'' има информацията, че достъпът до сървърите на НАП е бил направен още преди повече от две години и тогава е била вероятно източена и базата с данни", пише още в поста Асен Йорданов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама