Пращат възрастна жена в затвора заради хранене на бездомни котки

21:20, 31 юли 19 / Любопитно 25 850 Topnovini
1

Осъдиха на 10 дни затвор 79-годишна жена от Охайо заради хранене на бездомни котки.

Нанси Сегула от Гарфийлд Хайтс заяви, че започнала да храни бездомни котки преди няколко години, когато те идвали в задния ѝ двор.

"Имах съсед, който имаше няколко котки. Той се премести и ги остави. Започнах да ги храня и да се грижа за тях, защото се притеснявах за тях. Освен това обичам котки", каза Сегула пред местния телевизионен канал WJW, цитиран от БГНЕС.

Но съседите на жената се оплакали в полицията, която ѝ отправила няколко предупреждения. При последната визита от служителите на реда, на 79-годишната жителка на Охайо било наредено да се яви пред съдия, който я осъдил на 10 дни в затвора. Тя трябва да се яви на 11 август за да изтърпи наказанието си.

Сегула е осъдена по наредба, която прави незаконно храненето на бездомни кучета и котки, но тя не смята, че трябва да влиза в затвора за подпомагане на животните. "Това е твърде голяма присъда за мен за това, което правя. Когато има има толкова много хора, които вършат лоши неща“, каза Сегула.

В интернет вече започна петиция в подкрепа на Сегула, която цели да предотврати влизането ѝ в затвора. Може да се включите тук.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 212 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.