Посещението на Борисов в Скопие утре - водеща тема в македонския печат

09:46, 31 юли 19 / Свят 25 871 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският премиер Бойко Борисов ще бъде утре на посещение в Скопие, където заедно с премиера Зоран Заев ще отбележат втората годишнина от подписването на Договора за добросъседство, приятелство и сътрудничество, съобщава вестник "Нова Македония".

Борисов и Заев ще имат среща, на която ще разгледат напредъка в сътрудничеството в двустранен и многостранен план, след което двамата премиери ще участват в церемония по полагане на цветя на гроба на Гоце Делчев в църквата "Св. Спас" в Скопие, предаде БТА.

Предвидено е Борисов в Скопие да се срещне и с президента Стево Пендаровски. След това Борисов ще замине за Дойран, където със Заев ще открият паметник на полковник Константин Каварналиев, пише в. "Слободен печат".

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви вчера в Куманово, че ако опозицията иска предсрочни избори, те могат да се проведат през октомври 2020 година, съобщава в. "Нова Македония". Заев посочи, че е окуражен от вчерашните преговори за закона за държавната прокуратура. От ВМРО-ДПМНЕ заявиха, че датата, която е предложил Заев, изглежда разумна основа за разговори с властта.

Под натиска на скандалите, които разтърсват управлението на Зоран Заев, управляващите приемат това, което предлага опозицията, а това са предсрочни парламентарни избори, заявиха от ВМРО-ДПМНЕ.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и заместник-председателят на опозиционната партия Александър Николоски са се срещнали вчера в Будапеща с премиера на Унгария Виктор Орбан, съобщава в. "Нова Македония". На срещата станало дума за актуалната политическа и икономическа ситуация в страната, главните предизвикателства, пред които тя е изправена, стратегическите интереси и перспективи и са били обсъдени въпроси за сътрудничеството на партийно ниво между партиите на Мицкоски и Орбан в рамките на Европейската народна партия. На срещата Мицкоски изразил загриженост от "криминалните и корупционни скандали", свързани с правителството на Зоран Заев, както и отсъствието на правно разрешаване на престъпните афери, които застрашават функционирането на правовата държава, съобщават от опозиционната партия.

Вестник "Слободен печат" пише, че източници от специалната прокуратура са потвърдили за "24 вести", че директорката на психиатричната болница Негорци Люба Цилкова е издала болничния лист на специалния прокурор Катица Янева. Цилкова е съпруга на Методи Цилков, който работи именно в ръководената от Янева прокуратура, отбелязва изданието. Вестникът пише, че Янева е заявила на пресслужбата на прокуратурата, че болничният лист й е бил издаден от личния лекар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама